Etsi

Lisäinfoa lävistyksistä

Sivuiltamme löytyy lävistyksen perus hoito-ohjeet kohdasta hoito-ohjeet, tältä sivulta löydät lisätietoa muutamista suosituimmista lävistyksistä.


TIESITKÖ?

Lävistyksillä on todettu olevan myös terveysvaikutuksia!

Septum-lävistystä ja siihen liittyviä koruja käytetään myös lääkinnällisinä hoitokeinoina.

Sekä kansainvälisissä, että nyt myös suomalaisesa seurantatutkimuksessa on osoitettu septum-renkailla olevan kiistaton teho hoidettaessa erilaisia kroonisia tukkoisuus- ja allergiaoireita ja niiden seurannaisvaivoja. 

Krooninen nuha, poskiontelovaivat, suun kuivumisongelmat yms. ja jopa kuorsaus saadaan hyvin usein oireettomiksi oikein perustein ja keinoin toteutetuilla septum-lävistyksillä.

Samoin krooninen suun ja ikenien kuivuusongelma voidaan usein hoitaa erilaisten suun ja huulten lävistysten avulla.

Näistä on menossa varsin laaja hoito-seurantatutkimus, jota toteuttaa lääkäri ja lävistyshoitajatyöryhmä.

Mikäli kärsit kyseisistä vaivoista sinun kannattaa selvittää oma tilanteesi ko. ryhmän puitteissa voidaksesi saada asiantuntevaa apua ongelmasi ratkaisemiseksi.

 Hoitokeinot ovat käytännössä lähes kivuttomia ja turvallisia, ja ennen kaikkea niiden suurena etuna on lääkkeettömyys.

 

NAPALÄVISTYS

on yksi suosituimmista lävistyksistä naisten keskuudessa. Normaalisti napalävistys tehdään varsinaisen navan yläpuolelle niin että korun suurempi pallo asettuu napakuoppaan. Lävistys on mahdollista tehdä myös navan alapuolelle, mikäli anatomia navan yläpuolella ei ole yhtä otollinen lävistykselle. Napalävistystä ei missään nimessä tehdä itse navan läpi. 
Paranemisaika on pitkä (6-9kk)  ja läpi koko paranemisajan on syytä pitää laadukasta korua, mieluiten sitä samaa korua joka lävistykseesi on laitettu lävistäjällä. Liian nopea korun vaihto nimittäin saattaa ärsyttää napalävistystä ja lävistyksen paraneminen ottaa takapakkia. Kipuilevaan lävistykseen auttaa keittosuolaliuos! Kudosnesteen eritys, punoitus ja arkuus ei tarkoita tulehdusta vaan sitä että lävistyksen paraneminen on vielä kesken!
Suosittelen vähentämään kehon keskikohtaa aktivoivaa liikuntaa (vaikkapa vatsalihasliikkeiden teko) jonkin ajan napalävistyksen ottamisen jälkeen jotta lävistys saa paranemisrauhan.
Jos otat napakorun hetkeksi pois, niin lävistyskohta saattaa umpeutua samoin kuin muissakin lävistyksissä! Jos näin käy, on lävistys mahdollisesti vielä pelastettavissa lävistäjän luona kivuttomasti venyttämällä! Sulkeutuneen lävistyksen aukivenytys maksaa 10 euroa. 
Tavallista napakorua ei voi pitää loppuraskauden aikana, mutta on olemassa muovisia erikoiskoruja joita voi pitää vaikka maha venyy ja kasvaa!

KIELILÄVISTYS

Kielilävistyksessä on pidettävä aluksi pitkää korua jonka voi turvotuksen laskettua vaihtaa lyhyempään. Tuoreeseen kielilävistykseen voi joskus todella harvoin tulla mustelma (niinkuin muihinkin tuoreisiin lävistyksiin), mikä lähtee itsestään pois muutamassa päivässä. Kudosnestettä voi erittyä myös kielilävistyksestä, sen voi huuhtoa vedellä purskuttelemalla pois.
Paranemisaika on yleisesti n. 1-2kk.
Ensimmäistä (=pitkää) korua en suosittele pidettäväksi kahta kuukautta pidempään jos se tuntuu yhtään liian pitkältä, ettei koru osu hampaisiin jatkuvasti ja kolhi niitä!  Liian pitkää korua pidettäessä saattaa kieleen tulla oudon näköinen ”halkeama”, joka johtuu siitä että koru on päässyt hankaamaan kieltä. Vaihto lyhyempään koruun auttaa!
Kielikorun paksuus on 1,6 mm.
Parantuneen kielilävistyksen koru on yleensä pituutta 16 mm (standardikoko), mutta jos lävistys on kielen etualalla tai jos kielesi on hyvin ohut niin lyhyempi koru voi sopia paremmin (esim. 14mm tai 12mm pitkä).
Jos haluat suojella hampaitasi, niin kannattaa käyttää muovisia koruja. Muovikoru ei kolhi hampaita samoin kuin titaani tai teräksiset korut voivat tehdä. Jos puraiset titaanikorua vahingossa tarpeeksi kovaa niin hampaasi saattaa lohjeta sillä titaani on vahvempi materiaali kuin hammasluu! Muovipalloa kovaa puraistessa muovipallo saattaa mennä jopa rikki, mutta hampaasi säästyy! Koruja saa aina ostettua lisää mutta hampaita ei... Meillä kielilävistyksen hintaan kuuluu mukaan muovinen vaihtokoru ja niitä löytyy useissa eri väreissä.

KORVALEHTI

 Suosittelen korvakoruja haluaville lävistysmenetelmää. Ampumismenetelmä on kudosta traumatisoiva ja lisäksi korut joita käytetään lävistyspyssyissä ovat usein väärän kokoisia jotta korvalehdet pääsisivät paranemaan optimaalisesti. Jos otat korvakorusi ampumismenetelmällä niin voit saada kaupanpäällisiksi verivälitteisesti tarttuvan taudin, kuten hepatiitin, sillä pyssyjä ei voi steriloida (desinfiointiaineella pyyhkiminen ei ole riittävä puhdistusmenetelmä).
Yleisesti ottaen kultasepänliikkeissä ei ole tarpeeksi hygieniset tilat (kultasepänliikkeitä ei terveysviranomainen tarkasta ja valvo, eli hygieniataso voi olla puutteellinen) eikä henkilökuntaa ole koulutettu invasiivisten toimenpiteiden hygieniaan tarpeeksi kattavasti. Toisinsanoen heitä ei ole monesti lainkaan koulutettu tekemään reikiä ihmiskehoon.
Parhaimman ja turvallisimman lopputuloksen saa jos hankkii reiät korviinsa lävistäjän luona lävistysmenetelmällä eli lävistysneulalla tehtynä. Oikeaoppisesti lävistetyt korvalehdet ovat huomattavasti helpommat parantaa ja kipuilevat yleisesti vähemmän paranemisaikanaan kuin ammutut. Kannattaa muistaa että pyssyt joilla korviksia ammutaan on alunperin kehitetty lehmien merkitsemiseen, eikä edes ihmisiä varten!
Korvalehden lävistyksiä on mahdollista venyttää suuremmiksi (n. 1 mm kuukaudessa). Liian nopea venyttäminen voi aiheuttaa sen että kudos repeytyy ja ei välttämättä palaudu enää takaisin jos haluatkin luopua venytyksistäsi, joten malttia venyttämiseen! 
Meiltä löytyy hyvä valikoima erilaisia venytyskoruja! Jos et halua venyttää lävistystäsi itse, niin se onnistuu studiollamme, kts. hinnasto!

KORVAN RUSTOLÄVISTYKSET

-Helix, Tragus, Industrial, Conch, Rookie, Daith jne..-
Korvan rustolävistyksissä on pitkä paranemisaika, jopa vuoden verran. Joskus rustoalueen lävistyksiin voi tulla patteja vierasesinereaktiona. Patit saattavat kuitenkin hävitä paranemisen edistyessä. Keittosuolaliuos on hyvinkin suositeltava aine paranemisvaiheessa olevaan rustolävistykseen.
On suositeltavaa että uuden rustolävistyksen päällä ei kannata nukkua ettei lävistys saa osakseen liikaa rasitusta. Tyynyliina kannattaa vaihtaa puhtaaseen heti rustolävistyksen ottamisen jälkeen ettei tuore lävistys saa tyynyliinasta bakteereita. Myös kännykkään on hyvä puhua toisella korvalla ettei siitä välity bakteereja lävistykseen.
Rustolävistyksissä korun paksuus on yleensä 1,2 mm tai 1,6 mm.
Rustoalueen lävistyksissä kannattaa käyttää ainoastaan laadukkaita lävistyskoruja, ei perus korvakoruja!

HUULEN ALUEEN LÄVISTYKSET

-Labret, Madonna, Medusa, Vertical Labret, Jestrum-
Alahuulilävistys eli Labret sekä ylähuulilävistykset Madonna ja Medusa paranevat yleensä nopeasti, n. 1-2 kuukaudessa. Lävistykset joissa on tappi ensikoruna paranevat yleensä nopeammin kuin ne joihin laitetaan ensimmäiseksi koruksi rengas.
Vertical Labret ja Jestrum vaativat hieman pidemmän ajan paranemiseen, n. 3 kuukautta.
On tärkeää että huulilävistyksessä on oikean kokoinen koru, liian lyhyt tai pitkä voi vahingoittaa hampaita tai ikeniä. Monesti halvat lävistyskorut hankaavat ikeniä ja limakalvoja suun sisältä sillä ne ovat terävämpireunaisia kuin laadukkaat lävistyskorut. Silloin kannattaa kokeilla laadukkaampaa korua, ennen kuin päättää luopua lävistyksestä kokonaan hankauksen takia.
Ensimmäinen koru on yleensä aina vähän liian pitkä turvotuksen vuoksi. Noin kuukauden-parin kuukauden päästä turvotuksen laskettua voi vaihtaa lyhyemmän korun.
Sopivan pituisen korun löytää kokeilemalla, mutta useimmiten hyvä pituus parantuneeseen Labrettiin/Madonnaan/Medusaan on 8mm. Suosittelen korun paksuudeksi 1,6 mm, sitä ohuemmat saattavat hangata limakalvoa varsinkin alahuulessa ikävästi.

GENITAALILÄVISTYKSET

– VERTICAL CLITHOOD (VCH) / HORIZONTAL CLITHOOD (HCH), INNER LABIA, OUTER LABIA -

Vertical clithood sekä horizontal clithood ovat yleisimmät naisten genitaalilävistykset. Ne ovat saman lävistyksen kaksi eri variaatiota, eli tehtynä joko pystysuoraan tai vaakatasoon.
Erittäin helposti paranevat; paranemisaika on n. 1 kk mutta yleensä lävistys on hiukan arka ainoastaan muutaman päivän tai viikon ajan. Suurin osa clithoodin ottaneista on sanonut ettei lävistäminen satu pientä nipistystä enemmän ja että lävistys tuntuu paranevan todella nopeasti ja kivuttomasti.
Clithood menee klitoriksen hupun läpi kohdasta jossa on vain ohut kaistale ihoa, ei siis varsinaisen klitoriksen läpi!
Kaikille ei vertikaalista clithoodia pysty tekemään, mutta olen kyllä onnistunut tekemään lävistyksen vaikka klitoriksen huppu olisikin hyvin pieni. Olisi kuitenkin hyvä jos hupun sisään mahtuisi vanupuikon pää. Jos et ole varma asiasta ja haluat lävistyksen niin asia voidaan selvittää myös lävistystilanteessa.
Jos vch-lävistystä ei pysty anatomian takia tekemään vertikaalisena niin mahdollista saattaa olla horisontaalisen lävistyksen tekeminen tai esimerkiksi lävistykset sisempiin tai uloimpiin häpyhuuliin (labia).

Labia- lävistykset tulevat joko sisempiin tai ulompiin häpyhuuliin. Sisemmissä häpyhuulissa (inner labia) lävistykset paranevat nopeammin ja ovat kivuttomammat tehdä kuin ulommissa häpyhuulissa. Labia-lävistyksiä voidaan kerralla tehdä vaikka vain yksikin kappale, mutta näitä otetaan monesti kaksi kerralla, yksi molemmille puolille. 

Genitaalilävistykset eivät ole kaikista kivuliaimpia lävistyksiä, esimerkiksi korvan rustoalueet ovat monen mielestä jopa huomattavasti kivuliaampia lävistää. Genitaalilävistykset ovat tänä päivänä suuressa suosiossa, niiden kysyntä on kasvanut räjähdysmaisesti viimeisen parin vuoden aikana. 

Liikkeessämme on suojaisat lävistystilat ja nänni- sekä genitaalilävistyksiä tehtäessä on mahdollista laittaa lisäsermejä lävistystilan eteen jottei kukaan ulkopuolinen näe tilannetta. 

MICRODERMAL

Microdermaleissa sekä koru että tekomenetelmä ovat erilaisia kuin lävistyksissä yleensä. Ihon alle tulee korun jalka joka "ankkuroi" korun paikoilleen. Tästä tuleekin nimitys microdermal ankkuri. Ankkuriosassa on pari reikää joiden läpi kudos lähtee kasvamaan kun microdermal on parantunut, näin microdermal pysyy paremmin paikoillaan. Microdermalissa ihon päälle jää näkysiin ainoastaan yksi pää, vaihtopäitä löytyy erilaisia ja -kokoisia. On mahdollista tilata sopiva vaihtopää jollei valikoimista löydy mieluista. Microdermalin paranemisaikana (n.3 kk) on tärkeää varjella korua eli välttää iskuja ja esim. sitä että vaate jäisi kiinni koruun ja vetäisi sitä. Ensimmäisen 3 kuukauden aikana microdermal ei ole välttämättä ehtinyt asettua täydellisesti aloilleen jolloin se saattaa lähteä nykäisemällä irti. Joskus voi myös käydä niin että keho lähtee hylkimään microdermalia. Silloin koru lähtee puskemaan ihon pintaa kohden ja korua ympäröivä ihoalue muuttuu yleensä liilaksi/punertavaksi. Microdermal joka on asennettu hyvin liikkuvalle ihoalueelle saattaa hylkiä suuremmalla todennäköisyydellä kuin enemmän paikoillaan pysyvälle ihoalueelle asennettu microdermal. Onneksi yleensä paranemisessa ei ole ongelmia, kunhan muistaa suojella uutta koruaan osumilta ja muistaa pitää sen puhtaana.

Microdermaleista saattaa jäädä pieni arpi jos ne poistetaan joten kannattaa miettiä etukäteen haittaako mahdollinen arpi sinua sitten jos päätät joskus tulevaisuudessa luopua korustasi. Microdermalia ei voi ottaa tilapäisesti pois esim. töiden tai harrastusten ajaksi. Jos korusta päättää luopua on ihoa mahdollisesti avattava sen verran että koru saadaan vedettyä ulos.

  

LÄVISTYKSEN HOITO-OHJEET LÖYTYVÄT HOITO-OHJEET-SIVULTA,

YLEISTÄ TIETOA LÄVISTYSPROSESSISTA SEKÄ KORUISTA LÖYTYY LÄVISTYKSET-SIVULTA.