Etsi

Lävistykset

   
   

Tervehdys sinulle joka harkitset lävistyksen ottamista!

Suosittelen ottamaan lävistyksen ainoastaan ammattitaitoisessa paikassa, eli lävistyksiin erikoistuneella ammattilaisella.

Olen Liisa, Mystic Art Tattoo & Piercing Studion lävistäjä.
Minulle on tärkeää että jokainen asiakas saa hyvää asiakaspalvelua ja mahtavan uuden lävistyksen. Jokainen asiakas on minulle tärkeä niin kuin on jokainen tekemäni lävistyskin. Siksi en välttämättä tee mitä tahansa lävistystä kenelle tahansa, mihin tahansa, vaan otan aina huomioon asiakkaan anatomian. Kaikki lävistykset suunnitellaan aina tarkasti, jotta saataisiin aikaan lävistys joka olisi mahdollisimman hyvin kantajalleen sopiva ja toiveiden mukainen!

Huom. Suosittelen että kannattaa soittaa ennen kuin olisit tulossa ottamaan lävistystä ja varmistaa että olen paikalla ja vapaa lävistämään! Lävistysaikoja EI kannata kysellä sähköpostitse tai tekstiviestillä, en ehdi vastaamaan niihin aina kovin nopeasti... Joten varaathan ajan soittamalla! Mikäli varaat ajan ja et pääsekään tulemaan, niin peruutathan ajan ajoissa etukäteen, sillä laskutamme peruuttamattomat ajat täysihintaisina! 

Tietoa ikärajoista ja lupalapuista tämän sivun alaosassa.

Hygienia ja korujen materiaali

Hygienia on minulle todella tärkeä asia. Työtilan pinnat eli asiakastuoli ja työpöydän pinta pyyhitään päivittäin desinfioivalla aineella. Kaikki lävistysneulat ovat aina kertakäyttöisiä ja steriilejä, lävistyksen teon jälkeen ne heitetään pois neularoskikseen. Ensiasennuskorut ovat aina steriilipakattu. Käytän titaanikoruja, jotka ovat lävistyskoruista turvallisimpia. Titaani ei aiheuta reaktiota nikkeliallergisille, ja se täyttää kaikki lait mitä on säädetty lävistyskorujen suhteen. Titaani on paljon parempi ja laadukkaampi materiaali kuin esimerkiksi halvempi, yleisesti käytetty korumateriaali, kirurginteräs. Titaaninen lävistyskoru ei ole este röntgen- eikä magneettikuvaukselle jos koru ei ole suoraan kuvattavalla alueella.
Titaani on materiaali jota käytetään myös esimerkiksi lääketieteellisissä implanteissa, sillä ihmiselimistön hylkimisreaktio titaania kohtaan on hyvin pieni, toisinsanoen elimistö ottaa yleensä titaaniset lävistyskorutkin hyvin vastaan. Uloskasvuriski on kuitenkin aina olemassa sillä elimistö saattaa hylkiä vierasesinettä (lävistyskorua). Onneksi oikeanlaisella korulla, korun sijoituksella ja hyvällä jälkihoidolla lävistyksen uloskasvuriskin mahdollisuus vähenee.

Lävistysprosessista ja korujen koosta:

Suosittelen jokaiselle että kannattaa syödä ja juoda hyvin ennen lävistyksen ottoa! Muuten voi isoa miestäkin alkaa huimaamaan lävistyksen teon jälkeen!
Lävistyskohdan ympäristö puhdistetaan sekä desinfioidaan huolella. Lävistyskohta merkataan käyttäen kertakäyttöistä merkkaustikkua sekä antibakteerista väriainetta.
Lävistyspihdit läpikäyvät monivaiheisen sterilointiprosessin aina käytön jälkeen ja ne odottelevat suljetuissa steriilipusseissaan seuraavaan käyttökertaan asti.

Lävistykset ovat yleensä hyvin nopeasti tehtävissä,  lävistystunne kestää vain parin sekunnin ajan. Useat ihmiset yllättyvät kun lävistyksen ottaminen ei satukaan vaikka niin oli kuvitellut. Toki olemme kaikki yksilöitä ja erilaisilla kipukynnyksillä varustettuja. Eri paikoissa kehoa lävistykset voivat tuntua hyvinkin erilaisilta. Ei kannata etukäteen miettiä että ottaa mielummin "vähemmän kivuliaan" lävistyksen kuin "kivuliaamman" lävistyksen sillä lävistystunne kestää hyvin vähän aikaa ja sitten saat haluamasi lävistyksen vaikka loppuelämäksi.

Lävistyskorut ovat yleensä aina vähän liian suuria/pitkiä sillä niissä on oltava hiukan turvotusvaraa. Kun lävistys on lähtenyt paranemaan ja turvotus on laskenut, voi korun tarvittaessa vaihtaa pienempään/lyhyempään.
En tee lävistyksiä omalla korullasi sillä olen tarkka siitä että koru on juuri oikeanlainen lävistettävään kohtaan (tärkeää on koko eli pituus/halkaisija ja korun rungon paksuus, korun materiaali ja muoto). Vääränlaisella korulla lävistys ei välttämättä parane koskaan kunnolla! Ensiasennuskorun täytyy olla myös steriilipakattu. Oman korun voi vaihtaa omalla vastuulla sitten kun lävistys on parantunut.

Kannattaa välttää sellaisia liikkeitä joissa lävistyksiä tehdään asiakkaan omilla koruilla, varsinkaan jos lävistäjä ei tutki ja mittaile korua tarkkaan, sekä kysy mistä materiaalista se on tehty. Kannattaa juosta lujaa karkuun jos joku lävistäjä suostuu tekemään sinulle lävistyksen omalla korullasi steriloimatta korua ensin (ei siis pelkästään liottamalla desinfektioaineessa vaan käyttämällä korun mm ultraäänipesurissa SEKÄ autoklaavissa).
En suosittele käyttämään halpoja ns rihkamakoruja mahdollisten komplikaatioiden välttämiseksi. Pysyttele siis titaani- sekä muovikoruissa ja varmistat lävistyksen terveen paranemisen.

Ikärajoista

Sinun tulee olla 16 vuotta täyttänyt tullessasi ottamaan lävistystä. Ota AINA kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaasi tullessasi ottamaan lävistystä! Näitä ovat passi, henkilökortti, KUVALLINEN Kelakortti sekä ajokortit. Opiskelijakortti ei kelpaa, vaikka olisikin kuvallinen. 

Alle 16-vuotiaat : Lävistyksiä tehdään 14 vuotta täyttäneille huoltajan luvalla. Tällöin huoltajan tulee kirjoittaa lupalappu jossa käy ilmi lävistettävän henkilön nimi ja syntymäaika sekä mihin lävistykseen on annettu lupa. Lupalapussa täytyy myös olla huoltajan allekirjoitus sekä nimenselvennys ja huoltajan puhelinnumero. Puhelinsoitolla ei voi antaa lupaa lävistyksen ottamiseen!

Meiltä löytyy myös valmiiksi tehty lupalappumalli, jonka voit halutessasi hakea täältä ja antaa huoltajasi täyttää se. Voimme myös tarvittaessa lähettää lupalappulomakkeen sähköpostitse jolloin voit itse printata sen ulos ja antaa huoltajasi hoitaa lupalapun täyttäminen.

Alle 14-vuotiaille teen ainoastaan korvalävistyksiä, ja silloin huoltajan tulee olla mukana.

Microdermal-implantin & Skindiverin ikäraja on AINA 18 vuotta!

Nänni-  ja genitaalilävistyksiin ikäraja on AINA 18 vuotta!

Teen genitaalilävistyksiä VAIN naisille!

HUOMIO:

EN TEE LÄVISTYKSIÄ VERIVÄLITTEISIÄ SAIRAUKSIA SAIRASTAVILLE (MM.HEPATIITIT,HIV) ENKÄ PÄIHTYNEILLE HENKILÖILLE. LÄVISTYSTÄ EI MYÖSKÄÄN KANNATA OTTAA FLUNSSAISENA!

Toivotan sinulle hyviä lävistyskokemuksia !!!!!!!!
Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi, niin ota toki yhteys minuun!